Rød Elektro AS

Lad elbilen smart med app

Når du bruker en ladeapp til elbil kan du enkelt sjekke statusen på hjemmeladeren din, og planlegge ladeøktene. Om du bruker smart strømstyring kan du i tillegg lade når strømprisene er billigst. Med andre ord – få full kontroll rett fra lomma di.

Hvis du lader elbilen når strømmen er billigst kan du spare mye penger. Om elbilen din støtter det kan du lade smart ved kun å bruke en app.

Smart elbillading - hele døgnet

I dag finnes det mange ladeløsninger som Tibber, Gudbrandsdal Energi og Wattever. Ved å koble bilen til en app trenger du ikke nødvendigvis å ha en smart ladeboks for å kunne lade smart. En fordel med å bruke app er at du kan bruke din eksisterende ladeløsning og at du kan lade smart over alt.

Mange elbil- og strømapper gir deg full kontroll over strømforbruket ditt. Ved å koble elbilen til en slik app kan du få oversikt over hvor mye strøm du bruker og ofte hva den koster. Med en ladeapp kan du legge inn tidspunkt du ønsker å lade elbilen. Da det ofte er lavere strømpriser om natten lønner det seg oftest å lade mens du sover.   

I de fleste ladeappene har du full oversikt over når elbilen er ferdig ladet, slik at den er klar til bruk når du skal ut på farten.

Fordeler med ladeapp

  • Spar penger på elbillading
  • Aktiver smartlading
  • Reduser strømregningen
  • Full kontroll på forbruket ditt – rett fra mobilen
  • Mulighet for lastbalansering
  • Om du har solcellepanel kan du ofte koble opp dette til appen, for full oversikt over ditt totale strømforbruk

Spar penger - enkelt

Strøm kan variere mye i pris fra dag til dag. Noen dager kan ha store prisvariasjoner, da er det smart å bruke en app som har oversikt over når det lønner seg å lade bilen. Spotprisen varierer fra time til time. Du kan faktisk spare så mye som mellom 20-40% ved å flytte ladingen til tidspunkter der strømmen er billigst. Dette gir både god lastbalansering og du bidrar til å spare miljøet.

Dårlig tid på dagen? Planlegg ladingen din til nettene - så har du en fulladet elbil som er klar for en hektisk hverdag.

Easee App

Med en smart app har du full kontroll over elbilladeren din, til enhver tid - hjemme eller i farta. 

Du enkelt legge til produkter og styre alle produkter rett fra mobilen. Du får rask tilgang til konfigurering av de forskjellige anleggene dine, som feks. bolig og hytte. Med støtte for WiFi, og innebygd eSIM er Easee Laderobot alltid tilkoblet. Les mer om Easee appen her. 

Charge Amps App

Det er enklere enn noen gang før å styre og overvåke Charge Amps Halo og Aura. Med funksjonene i Charge Amps App får du så mye som mulig ut av ladeopplevelsen. Appen kan brukes til tidsbestemt lading, se ladestatus og ladehistorikk samt velge lysstyrke for LED-belysningen.

Nå kan du også kjøre på solenergi! Med Charge Amps appen og en ladestasjon kan du som har solcellepanel koble disse sammen med en Charge Amps Guard for å bruke Green Charging funksjonen. Les mer om det her.
 

Vi hjelper deg med elbillading

Er du usikker på hvilken ladeløsning som passer best til ditt behov? Dette hjelper vi deg med! Snakk med en av våre dyktige elektrikere om elbillading.